Grafsteen met glas: persoonlijk en bijzonder. Met glas in een grafsteen, kunt u het grafmonument van uw dierbare op uiteenlopende manieren vormgeven.

Grafsteen met glas

Door het toepassen van glas voor de vormgeving van een grafsteen, kunt u het grafmonument van uw dierbare op uiteenlopende manieren vormgeven en personaliseren. Er zijn talloze mogelijkheden in het toepassen van glas in het ontwerp van de grafsteen. Door de transparantie van glas wordt bovendien de omgeving betrokken bij het uiterlijk van het grafmonument. Op deze wijze wordt de grafsteen met glas op een subtiele wijze één met de omringende natuur of achtergrond.

Ontwerp van grafsteen met glas

Glas biedt veel opties in de vormgeving van de grafsteen, waardoor de steen een unieke en persoonlijke uitstraling zal krijgen. Het glas kan in verschillende vormen worden gesneden en ook de dikte van het glas kunt u kiezen. Het glas kan bovendien op uiteenlopende manieren worden toegepast, bijvoorbeeld liggend, schuin of staand. Het is mogelijk om voor een grafsteen te kiezen die volledig uit glas bestaat, maar u kunt het glas ook combineren met andere materialen. Wij kunnen voor u een uniek ontwerp maken voor een grafsteen met glas, waarbij uw wensen vanzelfsprekend geheel centraal staan.

Grafsteen met glas: persoonlijk en bijzonder

Het glas kan voorzien worden van een tekst, maar ook afbeeldingen zijn mogelijk. Het gebruik van glas maakt een grafsteen tot een uniek monument, met de uitstraling van een persoonlijk kunstwerk. Door de transparantie van het glas ontstaat een bijzondere wisselwerking met de omgeving. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een ander materiaal achter het glas te laten plaatsen, maar het is ook mogelijk om de transparantie van het glas volledig te benutten en de omgeving door het glas zichtbaar te laten. Hierdoor kan de grafsteen prachtig samensmelten met de omringende natuur.

Glasfusing is ook een toepasbare techniek. Daarbij worden stukjes gekleurd glas samengevoegd door ze gedeeltelijk te versmelten. Zo zijn op glas afbeelingen maken in kleur op glas.

Door de grote keuzevrijheid in de vormgeving van een grafsteen met glas heeft u veel mogelijkheden om de steen zo persoonlijk mogelijk te maken, zodat deze helemaal past bij de herinnering aan uw dierbare.

Onze grafkunsten adviseur
Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze adviseur komt op een passend moment langs en spreekt alles met u door. Wij helpen u graag.

Meer voorbeelden

Brochure aanvragen