Grafkunsten maakt maatwerk grafmonumenten. Wij staan voor exclusief, persoonlijk en uniek. Een ontwerp dat past bij uw dierbare.

Mogelijkheden van Grafkunsten

Iedereen heeft een andere voorkeur en eigen ideeën over een grafsteen of grafmonument. En dat begrijpen we bij Grafkunsten.

Een grafsteen is al lang niet meer statisch, grijs en somber. Het laat nu steeds meer zien over de dierbare. Zo wordt het graf een plek om tot rust te komen, te genieten van het moment en te herinneren.

Grafkunsten maakt monumenten onder andere van solid surface materiaal, waarin bijna elke foto of afbeelding verwerkt kan worden. Zo kunt u kiezen voor een uniek en persoonlijk ontwerp.

De materialen glas,rvs of natuursteen behoren ook tot de mogelijkheden van Grafkunsten. Of bijvoorbeeld vlinders,harten of wolken.

We kunnen al uw wensen uitvoeren.

Hoe werken wij?

  • Onze adviseur komt persoonlijk bij u langs om uw vragen en wensen te bespreken. Uiteraard kunt u ook in Kattendijke een afspraak maken.
  • De verschillende materialen kunt u zien en voelen.
  • Als er foto’s of afbeeldingen in het ontwerp gebruikt worden die u in bezit heeft, vragen wij u die aan te leveren.
  • Daarna krijgt u van ons een ontwerp (de eventuele kosten hiervan krijgt u retour na opdracht!) met een offerteprijs.
  • Bent u akkoord? Dan vragen wij de vergunning aan bij gemeente of begraafplaats.
  • U ontvangt een factuur van de helft van het offertebedrag.
  • Zodra de vergunning is verleend en de factuur is betaald gaat het monument in productie.
  • De levertijd van onze monumenten is ongeveer 3 maanden.
  • Nadat het monument is geplaatst ontvangt u een factuur voor het restbedrag.

Uniek en persoonlijk ontwerp

Uniek en persoonlijk ontwerp

U wilt een uniek en persoonlijk ontwerp voor uw grafmonument. Iedereen heeft eigen ideeën en voorkeuren voor de grafsteen. Wij zijn hier expert in en helpen u graag. Wij maken graag een ontwerp voor u. Uw wensen staan hierbij centraal. Alleen als u volledig achter het ontwerp staat gaan wij uw wensen uitvoeren. Omdat iedereen een persoonlijk en bijzonder grafmonument verdient. Nadat u uw wensen en ideeën heeft uitgelegd aan ons, gaan wij met u aan de slag om een ontwerp te maken voor de gedenksteen. Soms moeten er nog foto’s gemaakt worden of uitgezocht uit uw eigen privé foto’s. De tekst uitgezocht. De vorm bekeken. Maar als alles uitgezocht is dan maken we een overzichtsontwerp waarop u toestemming kunt geven om het op die wijze te laten uitvoeren.


Grafsteen met glas

Grafsteen met glas

U wilt de omgeving bij het grafmonument betrekken. U kunt voor de grafmonumenten van Grafkunsten ook gebruik maken van glas. Het bijzondere van een grafsteen met glas is dat wij het in verschillende vormen, kleuren en diktes kunnen maken. Ook kan het liggend, schuin of staand gebruikt worden. Het glas zorgt ervoor dat de omgeving bij het grafmonument betrokken wordt. U kunt het glas voorzien van tekst, afbeeldingen of foto's. Maar ook een bijzondere landschapsfoto die u herinnert aan uw dierbare. Glas kan op verschillende manier bewerkt worden: mat, met fullcolour print of gezandstraald. De randen kunnen recht zijn maar ook bewerkt zodat het er ruw en stoer uitziet. De adviseur kan u daar alles over vertellen tijdens een afspraak bij u thuis of bij ons in Kattendijke. Lees meer over Grafsteen met glas.


Grafsteen met foto

Grafsteen met foto

Een grafsteen met foto is persoonlijk, bijzonder en uniek. Een grafsteen met foto maakt het geheel direct persoonlijk. Een mooie foto van uw dierbare maakt het geheel tot een bijzondere ontmoetingsplek. Dit kan een profielfoto zijn met tekst. Maar ook een bijzondere landschapsfoto die u herinnert aan uw dierbare. Wij kunnen een foto die u zelf heeft gebruiken voor het ontwerp. Wij bekijken of het scherp genoeg is en vullen dat aan met uw wensen. Tekst of andere afbeeldingen kunnen samengevoegd worden tot het uiteindelijke resultaat van het gedenkteken. Indien u geen eigen foto heeft kunnen wij die eventueel verzorgen. Ook kunt u kijken bij ontwerpfoto’s op onze pagina “ galerij “. Hier staan foto’s van fotografen op die gebruikt kunnen worden voor ontwerpen. Al uw wensen proberen wij te realiseren. Lees meer over Grafsteen met foto.


Grafsteen met vlinders

Grafsteen met vlinders

Een grafsteen met vlinders is een veel gevraagd ontwerp. Wilt u liever een bijzonder grafmonument met kleur en dieren? Ook dat kan bij Grafkunsten. Wij maken deze compleet volgens uw wensen. Vlinders kunnen verwerkt worden van getekende vlinders tot bewerkte vlinderfoto’s. Vlinders van RVS of Solid surface. Een witte vlinder of een vlinder met uv print in kleur. Wij kunnen elk grafmonument zo maken als u dat wilt. Zelfs vlinders in glas, als u dat mooi vindt. Er zijn diverse kleurstellingen mogelijk. In de galerij vindt u diverse foto’s van grafstenen waarbij vlinders verwerkt zijn. Doe inspiratie op!


Grafsteen in solid surface

Grafsteen in solid surface

Solid surface is een duurzaam materiaal wat bestaat uit een deel acrylaat en minerale stoffen. Er hecht geen mos aan dit materiaal en is makkelijk schoon te houden. De merken Corian en Krion hebben vele kleuren in het assortiment die gebruikt kunnen worden in het grafmonument ontwerp. Op dit materiaal geeft de fabriek 10 jaar garantie. Op deze monumenten kunnen foto's en afbeeldingen worden verwerkt met een UV print. Wilt u een wit grafmonument ? Met dit materiaal kan dat en biedt het vele mogelijkheden en is tevens makkelijk schoon te houden! Solid surface kan ook gebogen worden onder invloed van hoge temperatuur, waardoor gebogen elementen mogelijk zijn in het grafsteen ontwerp. Dit materiaal maakt het makkelijk om kleur en vormen te verwerken in grafmonumenten. Uw ideeën kunnen zo nog beter uitgewerkt worden tot een persoonlijk grafmonument. Lees meer over Grafsteen in solid surface.


Grafsteen in RVS

Grafsteen in RVS

RVS is een prachtig materiaal waarmee wij een uniek grafmonument kunnen creëren. Een volledig RVS ontwerp of onderdelen in RVS zoals een tekstband behoren tot de mogelijkheden. Grafkunsten werkt met een aantal kunstenaars samen die prachtige gedenkstenen kunnen maken gebaseerd op uw wensen en ideeën. Bloemen die uit het RVS naar voren komen zoals op de foto’s te zien is, is uniek en prachtig gemaakt. Cortenstaal is een materiaal dat momenteel veel gebruikt wordt. Dit is een materiaal wat van nature roest en zo een stoer uiterlijk heeft. Met dit materiaal kunt u unieke stoere authentieke grafmonumenten samenstellen. Een omranding met of zonder tekst uitgesneden uit het staal. Een tekstband of plantvak in de gedenksteen. Dit materiaal leent zich ook goed om te combineren met andere materialen zoals natuursteen. Losse vlinders, bloemen, lotus, vogels of andere objecten kunnen ook los gemaakt worden in RVS, zodat deze geplaatst kunnen worden op een grafsteen. Op de pagina “ galerij “ staan diverse voorbeelden van dit materiaal. Lees meer over Grafsteen in RVS.


Grafsteen in mozaïek

Grafsteen in mozaïek

Grafkunsten werkt samen met een kunstenares waarvan haar missie is om van gebroken stukjes een nieuw geheel te maken. Zo kan een leven weergegeven worden in kleur. Er wordt gewerkt met de beste kwaliteit glasmozaïek dat kleurvast en vorstbestendig is. Vooraf wordt een 3-D ontwerp gemaakt door haar samen met u zodat u een weergave ziet van het uiteindelijke resultaat. De mogelijkheden zijn enorm! Als u met kleur wilt werken is glasmoziek een mooie optie. Foto’s of afbeeldingen kunnen uitgewerkt worden in mozaïek. Onze adviseur kan u uitleggen wat de mogelijkheden zijn in een persoonlijk gesprek over uw wensen voor een grafsteen. Lees meer over Grafsteen in mozaïek.