Beter bestand tegen roest

Grafsteen en monument in RVS

RVS/INOX is de aanduidingen voor Roest Vast Staal. RVS/INOX is een staallegering met een hoog percentage chroom en nikkel, hierdoor is het beter bestand tegen roest. Het hoge percentage chroom geeft RVS/INOX zijn specifieke grijs licht glimmende kleur bij een geslepen oppervlakte en de mogelijkheid het oppervlakte grof mat te stralen of op te poetsen naar hoogglans gepolijst. Er zijn verschillende kwaliteiten RVS/INOX verkrijgbaar, hoe hoger het percentage dure legeringensmaterialen zoals chroom, des te beter bestand het materiaal is tegen roest, invloeden van zeelucht (zout) en agressieve zuren zoals chloor. Wij gebruiken voor vrijwel al de RVS producten de beste legering RVS 316/ AISI 316

RVS/INOX monument

RVS/INOX is leverbaar in verschillende plaatdiktes en verschillende vormen en profielen. RVS/INOX is uitermate geschikt om objecten zoals grafmonumenten voor buiten te maken met een strakke, moderne aanblik. Het materiaal zal na verloop van tijd iets doffer worden maar nooit vergaan zolang het niet in aanraking komt met staal, roest water of staal deeltjes uit de atmosfeer (vliegroest en roet).

Het oppervlakte van RVS/INOX is relatief ruw. Afhankelijk van de finish kan het oppervlakte licht vervuilen. Om het oppervlakte niet te beschadigen mag er geen schuurmiddel bevattend schoonmaakmiddel of schuurspons gebruikt worden! bij het schoonmaken van RVS gaat u als volgt te werk:

Reinigen RVS/INOX

Spoel het te reinigen oppervlakte af met schoon leidingwater zodat grof vuil en zand verdwijnen. Breng een sopje met handwarm water aan. Maak met een zachte borstel een licht schuim op het oppervlakte totdat het vuil goed los komt. Spoel het oppervlak af met veel schoon leidingwater. Droog het oppervlak af met een ongebruikte microvezel doek. Let Op! Geslepen of geborstelde oppervlaktes altijd borstelen, afdrogen en boenen in de slijp richting. Achtergebleven zand en andere vervuiling kunnen krassen geven op het oppervlakte.

Grafmonumenten kunnen geheel van RVS/INOX gemaakt worden of u kunt onderdelen van RVS/INOX toevoegen aan bijvoorbeeld een natuursteen monument. Vogels, sterren, lotus of letters in RVS kunnen toegevoegd worden waardoor het een speels geheel wordt.

Cortenstaal

Cortenstaal, is een bekende merknaam voor weerbestendig of weervast staal. Door staal te legeren met koper en silicium ontstaat er een oxidelaag (roestlaag) die het oppervlak afsluit tegen zuurstof. Het sluit de onderliggende staallaag af en voorkomt doorroesten. Door deze unieke eigenschap zal de kleur van het oppervlakte wel verlopen van fel oranje in de eerste weken tot donker bruin na verloop van enkele jaren. Cortenstaal is een gewalst product, in de eerste maanden van het roestproces zal de walshuid loslaten en een tijdelijk bladderend effect geven.

Dit materiaal geeft een stoere look aan een grafmonument!

Onze grafkunsten adviseur
Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze adviseur komt op een passend moment langs en spreekt alles met u door. Wij helpen u graag.

Meer voorbeelden

Brochure aanvragen