Sterk en duurzaam

Grafsteen in Solid Surface

Solid surface is een duurzaam materiaal wat bestaat uit een deel acrylaat en minerale stoffen. Solid surface (‘solide oppervlakte’) is de afgelopen decennia in snel tempo populair geworden in Nederlandse keukens en badkamers. Het materiaal is sterk en duurzaam. De materie is hard, maar wanneer er in een uitzonderlijk geval beschadigingen ontstaan, zijn die voor 100 procent te repareren. Verder is het vochtbestendig.

Duurzame grafsteen

Tegenwoordig denken veel mensen erover na of hun keuze voor het grafmonument een duurzame is. Voor solid surface kan volmondig ‘ja’ worden gezegd. Het materiaal gaat namelijk zeer lang mee, het hoeft niet onderhouden te worden met chemische middeltjes en de productie heeft een kleine ecologische footprint. Het materiaal kan weer herbruikt worden als het grafmonument geruimd zou moeten worden.

Een grafmonument in solid surface geeft mogelijkheden in kleur en vorm. Er zijn vele kleuren mogelijk die UV bestendig zijn. Doordat het materiaal te vervormen is bij verhitting op hoge temperatuur, kunnen er ook gebogen vormen of uitsparingen gebruikt worden. De fabriek geeft 10 jaar garantie op het materiaal.

Foto’s en afbeeldingen kunnen via een UV print gebruikt worden op de grafmonumenten. Ook hierop geeft de fabriek 10 jaar garantie op kleurechtheid. Er wordt op de uv print een laklaag aangebracht. De kleur kan iets teruglopen in de loop der jaren. Dit zal echter minimaal zijn.

Onze adviseur zal u in een persoonlijk gesprek uitleggen wat de mogelijkheden van dit prachtige materiaal zijn.

Een wit grafmonument is nu echt mogelijk en makkelijk schoon te houden, omdat er geen vuil in het materiaal dringt!

Onze grafkunsten adviseur
Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze adviseur komt op een passend moment langs en spreekt alles met u door. Wij helpen u graag.

Meer voorbeelden

Brochure aanvragen