Grafstenen, waarom een grafsteen? Een grafsteen is iets blijvends. Een waardig gedenkteken, waarop je een persoonlijke boodschap kunt achterlaten.

Grafstenen en grafmonumenten

Het verlies van een dierbare is een verdrietig gebeuren. Het gedenken van iemand, die je zo dierbaar en lief was, zul je dan ook op een bijzondere manier willen laten gebeuren, zodat er voor altijd een gedenkteken achterblijft aan degene waar je heel veel om gaf.

Grafstenen

Waarom een grafsteen? Een grafsteen is iets blijvends. Een waardig gedenkteken, waarop je een persoonlijke boodschap kunt achterlaten. Een gedenkteken voor allen, die troost zoeken en de aanwezigheid van degene waar zij afscheid, voor altijd, van hebben moeten nemen. Een waardig gedenkteken, een waardige plaats, waar men kan rouwen en/of troost zoeken. De aanwezigheid voelen van iemand, die voor altijd afscheid van je nam.

Verschillende grafstenen

Er zijn verschillende soorten en maten in grafstenen. Je kunt kiezen voor iets abstracts, een mooi gevormd hart, een zwerfkei, kortom er is keuze te over. Het is duidelijk, dat een ieder kan kiezen wat er bij de keuze van de overledene zou passen, maar ook bij de keuze van de achterblijvers, de nabestaanden. Het moet duidelijk zijn dat de grafstenen een duidelijke plaats innemen in het verdere leven van de nabestaanden. Een grafsteen van solid surface, RVS, glas of mozaïek maakt het extra persoonlijk vanwege de persoonlijke foto’s of afbeeldingen die hierop afgebeeld of in verwerkt kunnen worden.

Gravering in de grafstenen

Het is mooi, om een gravering met een mooie tekst in de grafsteen aan te laten brengen. Ook is het mogelijk een foto op de steen te plaatsen of een plaatje te laten graveren en deze op een zwerfkei, bijvoorbeeld aan te laten brengen. Dit kan ook in brons. De bronzen collectie van Strassacker is via Grafkunsten te verwerken in de monumenten.Bij onze glazen, RVS, solid surface of mozaiek monumenten kunnen ook teksten, foto’s of afbeeldingen van bloemen en vlinders, een engel, of juist de klassieke afbeeldingen die men graag op de steen zou willen zien, afgebeeld worden.

Het is altijd goed, om ter oriëntatie eens een bezoekje te brengen aan een begraafplaats en eens te kijken wat nu eigenlijk de wens zou zijn van je geliefden. Zo maak je het alvast iets gemakkelijker voor jezelf, wanneer je voor de keuze zou komen te staan om een grafsteen uit te moeten zoeken.

Onze grafkunsten adviseur
Meer informatie?

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op. Onze adviseur komt op een passend moment langs en spreekt alles met u door. Wij helpen u graag.

Meer voorbeelden

Brochure aanvragen